Börsiülevaade: eile avaldas 8 börsiettevõtet oma eelmise aasta tulemused

01. märts 2001, 10:05

Peale kuumade uudiste raugemist on Tallinna börsil paari viimase päeva jooksul aktiivsus raugenud ja käibed kukkunud tagasi tavapäraste tasemeteni.

Eilne 10,9 mln käibega börsipäev kinnitas seda fakti täielikult.

Suure osa eilsest käibest andisid neli plokktehingut Harju Elektri <GR#EE.HELEK> aktsiatega, mille käive ületas eile börsil ainsana 3 mln krooni piiri. Üks selle põhjusi oli kindlasti ka see, et ettevõte avaldas oma eelmise aasta majandustulemused ning teeb aktsionäride koosolekul ettepaneku maksta 1,20 krooni aktsia kohta dividendideks.

Veebruari kuu viimane päev muutuski paljude börsiettevõtete majandustulemuste kokkupanijatele hästi töiseks. Seda tõendasid lisaks Harju Elektri avaldatud tulemustele veel Fakto <GR#EE.FAKTO>, Sampo <GR#EE.SAMPO>, Estiko <GR#EE.ESTIK>, Farmaatsiatehase <GR#EE.FARMA>, Merko <GR#EE.MERKO>, Klementi <GR#EE.KLM> ja Külmhoone <GR#EE.KYLM> eile avaldatud majandustulemused.

Lisaks Harju Elektrile võiks investoritele eelpool mainitutest rohkem huvi pakkuda Farmaatsiatehase aktsia, mille kasum kasvas eelmine aasta 83% 10,6 mln kroonini.
Muidugi on huvitav ka Merko Ehituse aktsia, aga eile ehitusettevõtte poolt avaldatud auditeerimata majandustulemused ei erinenud eriti paar nädalat tagasi avaldatud esialgsetest firma majandusnumbritest.

Kahjuks avaldati enamus majandustulemusi nii hilja, et investoriteni need eile ei jõudnudki. Samuti ei saanud peale börsipäeva avaldatud majandustulemustele reageerida ka oma antud ettevõtete aktsiate hinnad.
Kuid täna on neil see võimalus.

Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia saatus võib eile õhtul taas ära kukkunud tehnoloogiasektorile olla ka täna mitte eriti rõõmutekitav.

Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia üles liikumise taga on aga ikkagi raha puudus. Need investorid, kes sooviksid aktsiat osta, ootavad, et aktsia korralikumat tõusu näitaks. Samas leidub aga aktsial ka müügipoolel olevaid investoreid, kes Hansapanga headele uudiste tulemise peale on näinud, et aktsia börsil ei tõuse ja likvideerivad oma positsioone.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing