Maaettevõtja telefonivõit

Sulev Oll 02. märts 2001, 00:00

Maaettevõtja jaoks kompenseerib kohaliku kõne hinnatõusust saadava kahju riigisiseste kaugekõnede odavnemine. ?Minu firmas tuleb väljapoole maakonda helistamist palju sagedamini ette kui naabrile kõne võtmist,? kinnitas Lääne-Virumaal Viru-Nigulas asuva OÜ Lemar Auto omanik Lembit Metsis. ?Meile kõneminutite eest esitatud arve tuleb isegi poole väiksem.? Interneti juurde arvestades tuleb arve aga varasemast isegi suurem.

Hoopis rohkem häirib Metsist tasu iga telefonitoru tõstmine eest. ?Eriti on seda tunda arvuti kasutamisel, sest ISDN-ühendus käib kiiresti sisse ja välja,? selgitas ta.

Sidekulutuste alanemist tariifide muutudes kinnitas ka Põlvamaal tegutseva OÜ Sirwoodtoote juhataja Piret Rosumovski. ?Kuna suurem osa meie toodangust läheb ekspordiks või teiste maakondade suurettevõtetesse, suhtleme kohaliku kõne tasemel vaid maksuametiga ja paar korda kuus helistame valda. Seega tulevad muudatused meile kasuks,? kinnitas ta.

Rosumovski sõnul tuleb kohalike kõnede kallinedes aga kaaluda interneti püsiühendust.

Täpseid arvutusi tegemata oletasid sidekulutuste vähenemist ka Tartu ASi Premium Oil juhataja Jaan Soomets ning Järva- ja Jõgevamaal majandava TÜ E-Piim finantsdirektor Taavi Aas. ?Meie äri käib kogu Eesti ulatuses, seetõttu võivad meie sidekulud uute tariifide taustal mingil määral isegi langeda,? sõnas Soomets.

Aasa sõnul võivad Eesti Telefoni uued võrgusisesed hinnad madalamaks muuta üle Eesti asuvate tootjatega suhtlemist. ?Samas kasutatakse tavatelefoni meie firmas suhteliselt vähe, suurem probleem on mobiilikõnede kontrolli all hoidmine,? ütles Aas.

Vastandina teistele kaalub Haapsalus töötava AS Apeks Tekstiil omanik Boriss Grigorjev hoopis lauatelefonide kaotamist firmas ja üleminekut mobiiltelefonidele. ?Arvan, et see tuleb kokkuvõttes odavam,? sõnas Grigorjev, kelle firmas on kolm laua- ja neli mobiiltelefoni. ?Interneti kasutamise tõttu olen ma lauatelefoniga kaugekõnede võtmisest juba loobunud.?

Võrreldes maaettevõtjatega, kes Eesti Telefoni võrgusiseste hindade ühtlustamisest võidavad, mõjub kohaliku kõne hinnatõus mitmele Tallinna ettevõtjatele rusuvalt.

?Meile mõjub tariifi muutmine rängalt, sest umbes pooltel juhtudel, kui klient tellib meilt takso, helistame talle tavatelefonilt tagasi,? selgitas TÜ Hedi direktor Uno Lilienthal. ?Reeglina asuvad meie kliendid kohaliku kõne raadiuses.?

Ebameeldivalt üllatas hinnamuutus ka perearstikeskust Sinu Arst. ?Perearstikeskusel kulub telefonikõnedele nüüd 1000 krooni kuus rohkem,? sõnas hambaarst Anneli Aleksius.

ASi ASSABalt turundusjuhi Maigi Peeduli sõnul muutuks nende olukord aga soodsamaks, sest firmal on üle-eestiline müügivõrk. ?Jaanuarikuist telefoniarvet uute hindadega läbi korrutades tuleks see odavam,? ütles Peeduli.

juhtkiri: Eesti Telefon võtab lisatulu tallinlase taskust

küsitlus: Kuidas mõjutab Eesti Telefoni neljapäeval avalikustatud otsus teie tegevust?

Kohalik telefonikõne kallineb kolmandiku võrra

Intervjuu ASi Eesti Telefon juhatuse esimehe Valdo Kalmiga

Vt. ka tabelit: Päevane telefonikõne kallineb rohkem kui kolmandiku võrra

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing