Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ukrainlased kaitsevad Savi

Inno Tähismaa 05. märts 2001, 07:49

Endised sportlased, 1972. aasta Müncheni OMil NSV Liidule kaksikvõidu toonud Ukraina sportlased ütlesid, et tollane NSV Liidu kümnevõistluse koondise arst Toomas Savi neile dopingut ei andnud, kirjutab Eesti Päevaleht.

1972. aastal OMil Münchenis tõid ukrainlased Nikolai Avilov ja Leonid Litvinenko N. Liidule kaksikvõidu. Leonid Litvinenko sõnul Toomas Savi neile dopingut ei soovitanud, küll aga arutanud dopingu kasutamise vajalikkust treenerid ja sportlased.

?Ma ei mäleta, kas Toomas Savi osales nende jutuajamiste juures, ega soovi teda alt vedada,? rääkis Litvinenko. Tema sõnul otsustati dopingut mitte kasutada, sest lihasmassi kasvatamine oleks nõrgestanud tulemusi hüppe- ja jooksualadel.

Münchenis kaks sprindikulda võitnud Valeri Borzov hakkas Eesti Päevalehe küsimuse peale, kas Toomas Savi andis tollal sportlastele dopingut, ebaloomulikult naerma. Kui tänane Ukraina parlamendisaadik Borzov oli end kogunud, lausus ta: ?Ma ei saa rääkida teiste eest, aga minu koostöö jooksul Toomas Saviga me omavahel dopingust ei rääkinud. Sain Savilt nõu traumatoloogia vallas.?

Toomas Savi oli Nõukogude Liidu kümnevõistluse koondise arst aastatel 1970?1979.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing