Valitsus kiitis heaks tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustuse seaduseelnõu

06. märts 2001, 11:20

Täidendava saatis selle Riigikogu menetlusse. Seaduse eelnõu eesmärk on tagada tööõnnetuse või kutsehaiguse läbi kannatanutele kahju võimalikult kiire ja täielik hüvitamine ning kindlustusjuhtumieelse olukorraga võimalikult samaväärse olukorra taastamine, samuti tööandja tööõnnetuste ja kutsehaigestumisega seotud vastutuse kindlustamine, kusjuures tööandja risk kanda ootamatuid suuri kulutusi väheneb.

Seaduse rakendamine toob endaga kaasa töökeskkonda parandavate preventsiooniabinõude tänasest parema rakendamise, kuna kindlustusandja mõjutab töökeskkonda kindlustuslepingu kaudu. Tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustus on kohustuslik kindlustus, mille eesmärk on tagada kõigile kindlustatutele ja nende perekonnaliikmetele tööõnnetuse või kutsehaiguse korral ühetaoline kindlustuskaitse.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing