Autoettevõtjad saadavad peaministrile pöördumise

12. märts 2001, 15:41

Mittetulundusühing Kütuste Ümarlaud ning Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit saadavad sel nädalal peaministrile pöördumise, milles paluvad jõulist sekkumist kütuseturu korraldamiseks.

Pöördumise on ajendanud Belgia laborist saadud tulemused, mille järgi vastas bensiini 95 nõuetele ainult Lukoilist võetud proov. Normidele vastavat diislikütust aga Tallinna tanklatest ei leitud.

Üks pöördumise eestvedajatest, Kütuste Ümarlaua juhatuse esimees Aleksander Johanson ütles, et ?must? kütuseturg on meil riiklikul tasemel seadustatud. Näiteks on meil seadusega lubatud mootorikütuse kohapeal kokkusegamine ning kerge kütteõli müük mootorikütusena. ?Riik on võtnud enesele vastutuse mootorite purunemise eest ning seega peab kindlustama remondiga seotud summade väljamaksmise,? väitis Johanson.

AS Veho Eesti tehnikajuhi Kaupo Vegen väitis, et kütusepartiidele kvaliteedisertifikaate väljastavad laborid ei kontrolli mitmeid olulisi kütuse omadusi. Kütuste Ümarlaud, kuhu kuuluvad autode müüjad, teenindajad ning teadlased, on tellinud advokaadibüroolt analüüsi. Selles öeldakse, et kui mingi nõutav kütuse omadus on jäetud laboris hindamata, on sellise kütuse müümine tanklas seadusevastane.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing