Parimate ekspedeerimisfirmade koduleheküljed virelevad

Tanel Raig 14. märts 2001, 00:00

Äripäeva ekspedeerijate TOPi viie parima firma internetileheküljega tutvumine näitab, et ekspedeerimis-firmad ei pea enda tutvustamist netis praegu veel oluliseks.

Äripäeva tehtud küsitluse järgi otsivad firmajuhid transpordialast informatsiooni kõige sagedamini internetist. Küsisime ka firmade logistikajuhtidelt, mida nad soovivad leida transpordifirma koduleheküljelt internetis. Peamiselt oodati informatsiooni firma ja tema teenuste kohta, võimalust esitada hinnapäringut, põhjalikku kontaktinfot ning lihtsat võrguaadressi. Neid väärtusi jälgides uurisin ja hindasin Äripäeva ekspedeerijate TOPi viie parima firma internetialaseid saavutusi.

lehekülg puudub

Äripäeva ekspedeerijate edetabelis esikohal trooniv DSV Samson Transport Eesti tõestab, et ekspedeerimisäris pole internet oluline. Firma on edukas ka internetilehekülge omamata. Neti.ee otsingumootoris transpordifirmade nimekirjast DSV Samson Transpordi nimelist firmat ei leia. Otsingust jõuab Rootsi Kommertskoja liikmete nimekirja leheküljele. DSV Samson Transport Eesti nimel klikates avaneb küll DSV kontserni kodulehekülg, kuid paraku taanikeelne. Leheküljest on ka ingliskeelne variant, kuid Eestis asuva DSV Samson Transpodi kohta sealt mingit infot leida ei õnnestu. Ka lehekülje otsingumootor jääb sõna Estonia sisestamise peale nõutuks.

www.stalz.ee/sfat

Ka Sovfinamtrans Eesti (SFAT) näib tõestavat, et e-äril pole logistikafirmade tegevuses kohta. Neti.ee ekspeditsioonifirmade nimekirjas on firma küll olemas, kuid lehekülg, mis firma nime tagant avaneb, on ülilakooniline. Ühes ingliskeelses lauses teatatakse, et firma tegeleb raudteevagunite liisimisega ja raudteevedude korraldamisega. Lauset illustreerib naftavagunite rida. Lehekülje lõpus näitab loendur, et ma olen nelja aasta jooksul 950 külastaja. Huvi korral võin firmasse ka e-kiri saata või isegi helistada, kuna lehekülje lõpus on pisikeses kirjas ka telefoninumbrid. Vaevalt, et SFAT Eesti on sellise leheküljega mõne kliendi juurde võitnud, kuna infot leheküljel napib ja ka Neti.ee otsing ei leia SFAT Eesti sõnapaarile ühtegi vastet.

www.cfs.ee

Esimene heal tasemel lehekülg. Leheküljel on kõik olemas, mida kliendil võib vaja minna. Eraldi väärib esiletõstmist kontaktinfo lehekülg, kust on võimalik leida kõikide firma töötajate telefonid ja e-posti aadressid.

Lisaks firma ja teenuste tutvustusele ning hinnapäringule on leheküljel ka link Eesti meretranspordi ülevaatele. Paraku on selle lingi all viimased paar kuud olnud ainult kiri, et tekst on uuendamisel. Kuid eelmisel aastal oli seal tõepoolest ka põhjalik tekst meretranspordist Eestis.

Vaeva tuleks tõenäoliselt näha veel ka otsingumootoritesse jõudmisega, sest firma nime järgi tehtud päringule vastab Neti.ee otsing, et ei leia midagi.

lehekülg puudub

Tõenäoliselt pole ka sellel firmal oma kodulehekülge. Otsing annab küll mõned Äripäeva artiklid, kus Intopexi juhid on saanud sõna, ja Õliühingu liikmete nimekirja, kuid firma koduleheküljele kusagilt ei pääse.

www.erts.ee

Estreftransservice?il on otsingumootoritega töö väga hästi tehtud, sest firma nime sisestamisel tuleb kõikvõimalike artikliviidete nimekirja eesotsas ikkagi firma enda kodulehekülg. Kahjuks oli lehekülje eestikeelne variant hetkel uuendamisel, kuid töötas inglis- ja venekeelne versioon.

Lehekülg jätab mulje, et üleliia palju on auru pandud välise atraktiivsuse peale, mille tõttu kannatab mõnevõrra kasutuse mugavus.

Liiga mahuka graafika tõttu kipuvad lehekülgede avamised venima. Häirivalt kirjuks muutuvad ka lehekülje avamisel ekraanile hüppavad tähed, all punases kirjas jooksev kontaktinfo ning lisaks veel kõik erivärvilised lingid ? silm ei tea, mida sellelt leheküljelt esmapilgul haarata.

Firma ja teenuste tutvustus on leheküljel korralik, paraku ei suuda ma kusagilt leida hinnapäringu võimalust. Hinnapäring interneti teel oleks ju väga hea võimalus kliendiga kontakti loomiseks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:06
Otsi:

Ava täpsem otsing