Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kalatööstused on hädas kõrge toorainehinnaga

14. märts 2001, 10:37

Kalatööstused on hädas kõrge toorainehinnaga, mis aasta jooksul on sõltuvalt sordist kasvanud 10?20 protsenti. Samas pole kalatööstustel samas mahus võimalik valmistoodangu hindu tõsta.

'Tooraineturul on asi tõesti keeruline, näiteks valge lihaga kala, mida meie kasutame, on aastaga kallinenud 10?20 protsenti,' ütles Paljassaare kalatööstuse tegevdirektor Aarne Paesalu. 'Hinnatõusu on tinginud kalapüügi piiramine ning teiselt poolt tarbimise kasv, eriti just Lääne-Euroopas.'

Kalatoodete müüki on Euroopas suurendanud hullulehmatõve ning suu- ja sõrataudiga leviv paanika. 'Eesti ja Baltikum pole sellest paanikast küll niiväga puudutatud, kuid veidi on müük siingi kasvanud,' ütles Paesalu. Aasta algusest alates on Paljassaare kalatoodete müügihinda tõstnud umbes 5 protsendi võrra, mis on tingitud tooraine kallinemisest.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing