Esmaspäev 24. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kollektiivlepe tõstab raudteelaste palka 5 protsenti

15. märts 2001, 18:16

Tänase kollektiivlepinguga tõuseb paljude Eesti Raudtee töötajate töölepingu järgne palk alates 1. aprillist käesoleval aastal keskmiselt 5 protsenti.

Palgatõus on ette nähtud Eesti Raudtee veeremiteenistuse ja vagunimajanduse ning liiklusameti töötajatele, kelle palgad viimase aasta jooksul pole kasvanud. 2000. aastal oli keskmine palk AS Eesti Raudtee 5412 krooni.

Eesti Raudtee, raudteelaste ametiühing ja vedurimeeste ametiühingute liit jõudsid läbirääkimistel kollektiivlepingu sõlmimise tingimuste üle kokkuleppele ja allkirjastasid täna omavahelise kollektiivlepingu.

Kollektiivleping sätestab töö tasustamise põhimõtted ASis Eesti Raudtee, töö- ja puhkeajaga seonduvate küsimuste lahendamise tööandja poolt, töölepingutega seonduva probleemistiku korraldamise, töötervishoiu ja -ohutuse tagamise põhimõtted ning sotsiaalsed garantiid töövõtjale, sõnas Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Andrus Kuusmann.

Ametiühing kohustub kollektiivlepingus tagama lepingu kehtivuse ajal töörahu ja mitte korraldama streike. Pooled võtavad endale kohustuse pidada oma tegevuses ülimuslikuks Eesti Raudtee strateegilisi eesmärke ja ülesandeid.

?Eesti Raudtee juhtkond on kindel, et kollektiivleping vastab igati meie töötajate huvidele ning arendab ja kinnistab väljakujunenud sotsiaalsete garantiide süsteemi Eesti Raudteel. Avaldame tunnustust ametiühingujuhtidele, kellega tegime viimased kuud tihedat ja konstruktiivset koostööd lepingu teksti kallal ning suutsime vastastikuseid huvisid arvestades jõuda mõlemaid pooli rahuldava kompromissini,? ütles Eesti Raudtee peadirektor Parbo Juchnewitsch.

Kollektiivleping jõustus allakirjutamise hetkel ning kehtib kuni 31. märtsini 2002. aastal.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing