Porsche raiub akent Eestisse

Tõnu Tramm 16. märts 2001, 00:00

Porsche ametliku esindaja Baltimaades SIA Baltijas Sporta Auto müügijuht Andris Ezerins tunnistas, et detsembrist alates on firma müünud kolm autot ning konkreetseid tellimusi on sisse antud tervelt seitse. ?Nende kohta võib öelda üsna kindlalt, et autod on sama hea kui müüdud,? lausus Ezerins.

Läinud nädalal sai SIA Baltijas Sporta Auto ka esimese tellimuse Eestist. Esimene tuliuus Porsche 911 Carrera peaks jõudma Eesti teedele mais.

Peatsel omanikul ei teki ka seda hirmu, et ta peab hakkama käima Riias tehnohooldes, sest juba lähinädalatel sõlmitakse esindusleping OÜga Carmus Tuning.

Porsche ei saa Eestis küll eraldi autosalongi nagu on teistel autofirmadel ja peaesindaja jääb siiski edasi Riiga. Küll aga saab edaspidi OÜ Carmus Tuning kaudu uusi Porschesid osta ja neid hooldada.

Andris Ezerinsi sõnul on võetud sihiks, et käesoleva aasta jooksul saaks Eesti esindaja omadega nii kaugele, et kõik tehnohoolde- ja remonditingimused saaksid olema Eestis samad, mis Riiaski. ?Kui kellelgi tekib konkreetne ostusoov, siis saame leppida kokku proovisõiduaja, toome auto Eestisse ja korraldame kogu asjaajamise, mis ostuga seoses,? kinnitas OÜ Carmus Tuning esindaja Oliver Herne.

Eile külastajatele avatud autonäitusel Motorex on SIA Baltijas Sporta Auto väljas kahe mudeliga ? 220 hj keskmootoriga Porsche Boxster ja 300 hj päramootoriga 911 Carrera.

Esimese hinnad algavad ilma käibemaksuta 554 000 kroonist, ehk umbes 650 000 kroonist. Carrera on juba oluliselt vingem sõiduriist ja näiteks Motorexil väljas oleva sportauto eest tuleb välja laduda summa, mis ulatub koos maksudega üle 1,3 miljoni krooni.

?Samas on need hinnad oluliselt odavamad kui Saksamaal või Skandinaavias, mistõttu neil, kes ihkavad uut Porschet, on kindlasti kõige soodsam osta see kohapealt,? kinnitas Ezerins.

Andris Ezerinsi sõnul hakkavad nii eestlased, lätlased kui leedulased üle saama hirmust kallite sportautode ees ja tasapisi hakkab tekkima turg ka sellistele. ?Ma olen veendunud, et varsti saabub aeg, mil Baltimaades on ka oma Ferrari ja Lamborghini esindus,? lausus Ezerins.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:16
Otsi:

Ava täpsem otsing