Compaqi kasumihoiatus tingitud arvutihinnasõjast

16. märts 2001, 09:42

Compaq Computer Corp. andis eile kasumihoiatuse, teatades, et esimese kvartali kasum ei täida ootusi seoses arvuti hinnasõjaga ja USA majanduse nõrgenemisega. Firma teatas ka 5000 töötajast loobumisest, mis moodustab 7% tööjõust alandamaks kulusid.

'Pärast nende sammude läbiviimist alandame me tegevuskulusid 600 miljonile dollarile (10,5 miljardit krooni) aasta baasil,' teatas firma juht Michael Capellas analüütikute konverentsil Reutersi vahendusel.

Compaqi restruktureerimine läheb maksma 125 kuni 150 miljonit dollarit esimeses kvartalis (2,2 ? 2,6 miljardit krooni).

'Turul on viis pakkujat - Compaq <GR#US.CPQ>, Dell <GR#US.DELL>, Hewlett-Packard
<GR#US.HWP>, IBM <GR#US.IBM> ja Gateway <GR#US.GTW>, kes kõik teostavad agressiivset hinnakujundust arvutitele, ja vaatavad millegi muu poole nagu serverid ja mäluseadmed tõstmaks marginaale,' ütles A.G. Edwards Sons analüütik Brett Miller.

Compaq alandas esimese kvartali kasumiväljavaadet vahemikku 0,12 kuni 0,14 dollarit aktsia kohta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing