Arveldamise põhitõed said kaante vahele

ÄP 19. märts 2001, 00:00

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) näitab järjekordse väljaantud raamatuga, et on asunud ühistute ja nende liikmete aktiivse harimise teele.

Sedakorda ilmutas EKÜL teatmeteose ?Elamu- ja korteriühistu raamatupidamisest?, mis liidu käsiraamatute toimetaja Kaie Külasepa sõnul on kasulik läbi sirvida ka ühistujuhtidel, miks mitte ka liikmetel. ?Et olla asjaga kursis, mille eest siis neilt ikkagi raha küsitakse,? selgitas Külasep. ?Aga ennekõike on see vajalik raamatupidamisega tegelevatele inimestele, sest üldiselt ei ole ühistute raamatupidajad spetsiaalset koolitust saanud.?

Teatmikus antakse ülevaade raamatupidamise üldistest põhimõtetest, selgitatakse korteriühistute majandusaasta aruande ning raamatupidamise aastaaruande koostamist, iseloomustuse saab ühistu bilansi ja kasumiaruande skeem. Ära on toodud hulgaliselt näidisblankette ning raamatupidajate tüüpilisi tegevusskeeme. Peale näidiste ja selgitava teksti sisaldab raamat ka Raamatupidamise seaduse tervikteksti.

Teatmiku tiraa? on 2000, raamat on saadaval raamatukauplustes, kõigis kümnes EKÜLi maakondlikus büroos ja peakontoris Tallinnas. EKÜLi liikmetele maksab teatmik 40, kõigile teistele 90 krooni. Raamatu on tellinud ka paljud raamatukogud. Aprillikuu alguses näeb trükivalgust elamu- ja korteriühistute õigusaktide kogumiku venekeelne väljaanne.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing