Neljapäev 27. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Auf Wiedersehen!

20. märts 2001, 00:00

Eile sai president Lennart Meri lõplikult eitava vastuse Saksa autotootjalt BMW - koostetehast Eestisse ei tule. Kahju. Ent igast negatiivsest kogemusest tuleb välja õngitseda õpetlik iva, nagu Krõlovi valmis. Et tulevikus läheks Eestil paremini.

BMW juhtumi puhul tuleb oletada meie ametnikkonna maksimaalset salastamispüüdu pakkumise alg- ja keskfaasis. Selle põhjus võis olla soov kogu au ja kuulsus enda nimele kirjutada, kui üliinvesteeringust oleks asja saanud. Seda enam, et esialgne pakkumine tehti (maksimaalset kasu lootes) logistiliselt väheväärtuslikku Jüri asulasse. Ent kogemusteta soolo ei kandnud välja. Teine, juba parem pakkumine Muugale, ei suutnud esialgset viletsat muljet väärata. Tõesti, kaua võib kaubelda. Kas poleks parem olnud, kui terve Eesti oleks assisteerinud esialgse ja ainsa vastuspaketi kokkuseadmisel BMW-le?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:17
Otsi:

Ava täpsem otsing