Itaalia linn sobitab sõprust Haapsaluga

20. märts 2001, 08:41

Itaalia sisemaalinn Greve in Chianti on huvitatud sõprussidemest Haapsaluga, kirjutab Lääne Elu.

Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Liivi Ollino sõnul on mõlemad linnad suhetest huvitatud, kuid täpsemad koostööplaanid selguvad juulis - Haapsalu esindus on siis Itaalias tutvumisvisiidil.

Greve in Chianti ja Haapsalu side sai alguse Eesti suursaadiku Itaalias Jaak Jõerüüdi kaudu. Mullu Firenzes Eesti aukonsulaati avades viis aukonsul Luigi Cecchini Jõerüüdi kokku Greve in Chianti linnapea Paolo Saturniniga, kes otsis Eestist sõpruslinna.

'Mulle tundus, et mitmest võimalikust partnerlinnast tuleks alustada küsimist just Haapsalust,' kirjutas Jõerüüt Haapsalu linnavalitsusele. Tema hinnangul on kummalgi midagi sellist, mida teisel pole: üks on lõunamaine sisemaa, veini- ja oliivipiirkond; teine põhjamaine merelinn.

Greve in Chianti on veidi üle 10 000 elanikuga linn Toscana maakonnas, 30 km Firenzest ja 35 km Sienast. Greve on vana linn - 1325 põletati sealne kindlustus maani maha. Igal aastal peetakse linnas festivale, alates lille- ja lõpetades veinifestivaliga.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing