Automüüjad nõuvad kütuse analüüsijate kontrollimist

21. märts 2001, 08:07

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liit (AMTEL) soovib, et Eesti Akrediteerimiskeskus viiks läbi Eestis asuvate kütuselaborite erakorralise akrediteerimise, selgitamaks, kuidas laborites töö on korraldatud ning kas seal vastab kõik nõuetele, kirjutab Eesti Päevaleht. Ka soovib AMTEL, et kütuse-müüjate vastutus turul tõuseks. ?Praegused trahvimäärad on naeruväärsed ning me taotleme, et need karmistuksid,? ütles Uudla.

Hetkel tegutseb kütuseekspertiisifirma SGS Eesti turundusdirektori Heli Väinoja sõnul Eestis kolm akrediteeritud kütuseekspertiisifirmat: SGS Eesti, OÜ Analiin AA ning Inspector Ate. Lisaks akrediteeritutele tegutseb Eestis 7-8 tunnustatud ekspertiisifirmat.

AMTELi juhatuse esimehe Jaak Uudla sõnul andis ta eile Belgia laboris tehtud kütuseanalüüsi materjalid majandusministeeriumi käsutusse, kes asub neid omalt poolt uurima.

Shell Eesti juhatuse liige Riina Aamissepp ütles, et AMTELi senine tegevus Belgia labori andmetega salatsemisel on olnud arusaamatu. Samas ei osanud Aamissepp öelda, kas AMTELi poolt levitatud informatsioon Eestis müüdava ebakvaliteetse kütuse kohta on olnud bluff või organisatsiooni isiklik reklaam.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing