Soomes võimutses laialdane tõus

Romet Kreek 27. märts 2001, 00:00

USA aktsiaturud alustasid esmaspäeva tõusuga. Dow oli kell 18.30 plussis 1,9 9685 punktil, Nasdaqi juurdekasv oli samal ajal 0,85 1946 punkti.

Helsingi börsil käis esmaspäeval keskpärase aktiivsusega kauplemine reedese USA börside tõusu toel.

Börsiindeks HEX sulgus esmakordselt viimase nelja kauplemissessiooni jooksul 9000 punktist kõrgemal. Indeks lõpetas 9111,17 punktil 3,2 plussis, olles siiski 30 madalamal 2000. aasta lõputasemest. Ühe Soome maakleri sõnul pole turg siiski veel ?metsast väljas?, kuna käive oli keskpärane ? 785 mln eurot.

Nokia aktsia tõusis 4,85 30,90 eurole. Nokia aktsia sai toetust reedesest Wall Streeti tõusust, uutest mobiiltelefonimudelitest, mida tutvustati CeBIT messil Hannoveris ning firma plaanist osta kõige varem reedel tagasi 50 mln aktsiat. Nokia aktsia lülitati taas USA investeerimispanga Lehman Brothers soovitusnimekirja koos mitmete teiste Euroopa tehnoloogia-, meedia- ja telekomiaktsiatega.

Uudised kahest tellimusest Hiinast ja Peruust oluliselt aktsia hinnakäitumist ei mõjutanud.

Ka viimasel ajal põlu all olnud Sonera aktsia leidis 6,8-protsendise tõusu näol kergendust. Aktsia sulgus 9,99 eurol, mis on aktsia kõrgeima päevataseme lähedal. Turule on jätkuvalt jäänud kõhklused seoses möödunudnädalase nõukogu suurpuhastusega.

Paberitööstuste aktsiad tõusid seoses sektoris toimuva konsolideerumisprotsessi jätkumisega. Norra Norske Skog teatas Kanada firma ostust. Stora-Enso aktsia tõusis 3,7 10,62 eurole, UPM-Kymmene aktsia hind kerkis 5,4 protsenti 29,93 eurole.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing