Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Väikehaiglad peavad patsiendid ukselt tagasi saatma

28. märts 2001, 08:26

Viimastel nädalatel palju kära tekitanud raviteenuste lepingud panevad väikehaiglate juhid jõuetult pead vangutama, sest uuest aastast loobub haigekassa nende teenustest, kirjutab Postimees.

Haigekassa uuendustest võidavad eelkõige eriarstiabi osutavad piirkonnahaiglad, kaotajateks on kõik väikehaiglad ning Tallinna haiglad.

?Väikehaiglad peavad end lähitulevikus ümber kujundama tervisekeskusteks või pikaravi- ja sotsiaalasutusteks,? oli haigekassa juhatuse liige Toomas Palu otsustav. Tallinna raviasutuste tulevikuvõimalusteks peab haigekassa nende ühendamist, et vähendada haiglate püsikulusid.

Eelolevaks üheksaks kuuks sõlmib haigekassa lepingud kõigi 78 haiglaga, mis tähendab, et tänavu pole veel ühegi väikehaigla lepingu lõppemist karta. Küll aga peaks muutuma teenuste liik, mis tähendab eriarstiabi koondumist suurematesse keskustesse.

Haigekassa on veendunud, et lepingute kärpimine ning varsti ka lõpetamine aitab kaasa raviteenuse kvaliteedi parandamisele ja raha otstarbekamale kulutamisele. Mitmed haiglajuhid nii aga ei arva ja näevad monopoolse haigekassa jõulises tegevuses ohtu eelkõige patsiendile, kes elab maapiirkonnas.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing