Suu- ja sõrataud piirab lemmikloomade toidulauda

29. märts 2001, 09:32

Suu- ja sõrataudi ohust tingitud impordipiirangute tagajärjel ei saa kassi- ja koeratoidu hulgimüüjad Eestisse tuua osa loomatoitu, mistõttu ostavad loomapidajaid sööki kokku, kirjutab Pärnu Postimees.

Puudli Rocky omanik Emmy Tammsaar ostis üleeile koeratoidu otsalõppemise hirmus oma koerale 460kroonise koti Prantsusmaal valmistatud Royal Canini toitu.

?Minu koer sööb ainult kindlat marki koeratoitu,? ütles Tammsaare. ?Kui see otsa lõpeb, ei oska ma talle midagi anda, liha ja kala ei jõua kogu aeg osta.?

Pärnu Port Arturi kaubamaja lemmikloomakaupluse müüja-konsultandi Ello Pulga sõnade järgi ostavad inimesed, kes tavaliselt võtavad ühe paarikilose kuivtoidupaki, nüüd neli pakki. ?See on tõsine probleem,? ütles ta. ?Papagoide, näriliste ja teiste lemmikloomade toit võib meil otsa lõppeda.?

Royal Canini lemmikloomatoitu importiva aktsiaseltsi Braham Trade müügijuht Kaie Baum leidis, et paanikaks pole põhjust, sest uue tootjaga on leping sõlmimisel. Ta nentis, et lemmikloomade toidu müümisel võib umbes kuune paus tekkida.

Wodoni lemmikloomatoitu Eestisse toova aktsiaseltsi Baltazar Tradingu ostujuht Tiiu Vaher väitis, et firmal jääb impordikeelu tõttu kuu jooksul müümata 40 tonni kaupa. ?See on Eesti turul väga suur osa,? märkis ta.

Veterinaaramet ei saa põllumajandusloomi lemmikloomade pärast ohtu seada ja seetõttu on Prantsusmaalt, Suurbritanniast, Iirimaalt ja Hollandist loomse päritoluga toidu toomine piiratud, rääkis veterinaar- ja toiduameti loomatervishoiubüroo juhataja Enel Niin. Need riigid pole lemmikloomatoidu ainukesed tootjad, lisas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing