Kaubavedu Eesti Raudteel oli langenud

03. aprill 2001, 10:10

Kaubavedu Eesti Raudteel ulatus käesoleva aasta esimeses kvartalis 9,9 miljoni tonnini. Aasta kolme esimese kuu veomaht on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenenud kokku 3,4%.

Märtsis veeti Eesti Raudteel 3,55 miljonit tonni kaupa, teatas Eesti Raudtee kommunikatsioonidirektor Andrus Kuusmann.

Kuusmann ütles, et kaubavoogude vähenemine tulenes eeskätt põlevkiviveo langusest kolmandiku võrra. ?Transiitveod on püsinud planeeritud tasemel ja suurimate kaubagruppide nagu naftasaadused ja väetised osas eelmise aastaga võrreldes isegi mõneti suurenenud,? märkis ta.

Märtsis ulatus kaubavedu Eesti Raudteel 3,55 miljoni tonnini, 2000. aasta samal perioodil oli see 3,64 miljonit tonni. Kolme esimese kuuga oli kaubaveo maht Eesti Raudteel 9,9 miljonit tonni, eelmise aasta samal perioodil oli see 10,2 miljonit tonni (langus 3,4%).

Suurima kaubagrupi moodustasid kolme esimese kuu kokkuvõttes naftasaadused (6,3 mln tonni), põlevkivi (1,6 mln tonni), väetised (632 000 tonni) ja puit (341 000 tonni). Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenes kõige rohkem puidu ja puidutoodete ning naftasaaduste veomaht, kõige rohkem vähenes põlevkivi vedu (33%).

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing