Haldusreform segab saarlaste identiteeti

05. aprill 2001, 10:16

Haldusterritoriaalse reformi pärast muret tundvad Saaremaa vallavanemad ja volikogude juhid saadavad valitsusele märgukirja, milles paluvad reformimisega viivitada, kirjutab maakonnaleht Meie Maa.

Märgukiri viitab, et Saare maakonas kujunes 18. sajandil välja 13 kihelkonda oma erineva kultuuri ja identiteediga, mis kestavad edasi ka tänapäevas. 'Me ei saa toetada haldusterritoriaalset korraldust põhimõttel elanike maksutulude kokkuliitmine ja teeninduskeskuste asukohtade määratlemine,' seisab Orissaare vallavanema Raimu Aardami allkirja kandvas sõnumis. 'Oluline osa on sotsiaalsetel suhetel, kultuuril ja aja jooksul välja kujunenud traditsioonidel.'

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing