Riik paneb oma osaluse Estonian Airis müüki

09. aprill 2001, 17:39

Sel suvel saab täis viis aastat Eesti rahvusliku lennufirma Estonian Air erastamisest, misjärel paneb riik oma 34 protsendi suuruse osaluse müüki.

Lennuameti peadirektori Toomas Petersoni sõnul on kõikjal maailmas tendents, et riigid loobuvad oma osalusest lennufirmades ja ka Eesti riik soovib sama teed minna, pannes riigi osaluse müüki niipea kui võimalik. Vastav protseduur on praegu ettevalmistamisel.

Estonian Airi riigile kuuluvate aktsiate müügi korral on eelisostuõigus praegustel aktsionäridel Taani lennufirmal Maersk Air ja Balti Cresco Investeerimisgrupil. Niikaua, kui Eesti ei kuulu Euroopa Liitu, kehtib nõue, et 51 protsenti aktsiaist peab kuuluma rahvuslikule kapitalile, mis annab eelise Crescole.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing