Preatoni: esimese eluaseme ehitamisel peaks vähendama käibemaksu

10. aprill 2001, 15:03

Eesti peaks oluliselt vähendama eluaseme ehitamisel käibemaksu, ütles ASi Pro Kapital juht Ernesto Preatoni.

Preatoni ütles täna Tallinnas toimunud ehituskonverentsil, et esimese maja või korteri pealt peaks riik ehitusturu elavdamise ja elamistingimuste parandamise eesmärgil vähendama käibemaksu 18-lt mõnele protsendile.

?Et maksu vähendamist kompenseerida ja et mitte kinnisvaraäri seada liiga suurde eelisseisundisse, võiks omanikule iga järgmise objekti puhul kehtestada hoone suurema registreerimistasu,? sõnas Preatoni.

Tuntud itaalia investori sõnul ei oota ta ärimehena riigilt abi.

Ehituskonverentsil ?Eesti ehitusettevõte Euroopa konkurentsis? esinesid ka rahandusminister Siim Kallas, keskkonnaminister Heiki Kranich, üle maailma tegutseva kontserni Skanska esindajana Mauri Niemi ning Soome Ehitustööstuse Keskliidu tegevjuht Jaakko Kujala.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing