ESSi kiirabi alustab 1. mail

11. aprill 2001, 08:27

1. mail hakkab Tallinnas kiirabiteenust pakkuma erafirma ESS Pääste, kirjutab SL Õhtuleht.

?Kõigile antakse vältimatut abi, ole sa must või valge, rikas või vaene, puhas või pesemata. Erafirma tulek ei muuda haige jaoks midagi,? lubab Tallinna abilinnapea Ants Leemets.

?Meie oleme valmis mais alustama. Kõik sõltub sellest, kui kiiresti saame Tallinnaga lepingu sõlmitud,? ütleb ESSi päästedivisjoni juht Urmas Piir ja kinnitab, et nii kiirabiautod kui ka personal on olemas. ?Tööle vormistame inimesed ametlikult siis, kui teenust osutama hakkame.?

Urmas Piiri sõnul on firmal neli tuliuut Mercedese kiirabiautot, üks maksab koos sisustusega miljoni krooni ringis. ?Kolm autot pluss üks reservis, nagu oli ette nähtud. Väljavalitud personal on Tallinna kiirabi töötajad. See ei tähenda, nagu meelitaksime inimesi erafirmasse: kiirabijuhid on väitnud, et neil tööjõuga probleeme pole, et neid jääb pigem üle. Meie pakume neile paremat tehnikat, suuremat palka ja paremat töökeskkonda. Sellepärast nad meile tulla tahavadki. Häda on selles, et pole veel päris selge, kus täpselt me teenust Tallinnas osutama hakkame.?

Piiri sõnul on neile pakutud, et kaks kiirabiautot peaksid välja sõitma Lasnamäelt ja üks Koplist. ?See pole veel päris kindel, aga kui kiirabibrigaade juurde tuleb, paraneb abi kättesaadavus ja kvaliteet igal juhul. Kasumiga ESS niipea ei arvesta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing