Laar, Viik ja EMT 2000. a tegijad

Viktoria Korpan 12. aprill 2001, 00:00

Eile IT ja telekommunikatsiooni teabemessi Kontakt 2001 avamisel andis ITLi president Andres Haamer üle aasta idee, tegija, tegu ja haridusauhinna.

Eesti e-valitsus sai ITLi aasta idee auhinna, mille võttis vastu peaminister Mart Laar.

?Et sellist auhinda saada, tuleb omada head valitsust, head nõunikku (peaministri nõunik Linnar Viik ? toim.) ning samuti poleks see võimalik olnud ilma teie abita, kellest paljud osalesid selles projektis,? ütles Laar auhinna vastu võttes. ?Maailmas tekitas tugeva hämmingu see kiire ja ladus koostöö.?

Laar ütles messil Kontakt 2001 esinedes, et tänavuse aasta märkideks on telekommunikatsioonituru avamine ja IT sektori areng.

?Oleme kogenud telekommunikatsioonituru avamisprotsessis nii valu kui hiilgust,? ütles Laar. ?Turu avamine ja konkurentsi teke teenib kliendi õiguse huve, samas peavad turu avamist reguleerivad mehhanismid olema riigi tähelepanu all vähemalt aasta aega. Hetkel on palju tolmu üles trambitud, soovin et see taas maha langeks.?

Aasta tegija tiitli saanu peaministri nõunik Linnar Viik ütles, et ITLi auhind tuli talle üllatusena. ?Loomulikult on see üllatus, kui tegija auhinna saad selle eest, et võtad ennast töölt lahti ja istud lapsega kodus,? lausus Viik.

EMT parkimisteenus sai ITLilt tiitli aasta tegu. Parkimisteenus jõudis ka GSMi assotsiatsiooni aasta auhinna nelja finalisti hulka.

?Peaauhind jäi Cannes?ist seekord küll toomata, kuid seda enam on heameel, et koduses Eestis pälvis parkimisteenus erialaliidu kõrgeima tunnustuse,? sõnas EMT turundusdirektor Jüri Teemant.

Aasta haridusauhinna sai eelmisel aastal tööd alustanud Eesti IT-Kolled?. ITL andis haridusauhinna välja tänavu esmakordselt. Auhinna eesmärgiks on tunnustada möödunud aastal infotehnoloogia- ja telekommunikatsioonihariduse (IKT) valdkonnas tehtud märkimisväärset tegu. Tiitlit kavatsetakse omistada ka tulevikus, kui IKT haridusvallas tehakse aasta lõikes silmapaistev tegu.

Tehnokrati saate tegijad auhindasid IT ja telekommunikatsiooni teabemessil Kontakt 2001 heade pisikeste ideede kategoorias Äripäeva, kelle veebiarendus on pannud teisi aktiivsemalt tegutsema.

Tehnokratt Peeter Marveti sõnul on kolmanda koha auhinna nimeks ?Pioneer, kes sunnib teisi tegutsema? ning Äripäev oma foorumi, veebi-TV ja WAPiga on sundinud ka teisi samm-sammult uusi IT-lahendus otsima.

Tehnokratt hindas heade pisikeste ideede kategoorias kõrgeimalt Regiot ?keerulise tehnoloogia rahvalähedase propaganda eest? ning teise koha sai EMT ?riiklikult erineva mõtlemise? eest ehk siis tõsteti esile neid kui klienti, kes huvitub keeletehnoloogiast.

Kontakt 2001 jätkub ka täna, kahe messipäeva jooksul toimub Sakala keskuses ligi 180 IT- ja telekommunikatsiooniteemalist seminari ja esitlust.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:22
Otsi:

Ava täpsem otsing