Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Leedu ratsanik võistleb eestlaste hobustel

ÄP 12. aprill 2001, 00:00

Sel nädalavahetusel toimub Niitvälja ratsakeskuse sisemanee?is kolme Balti riigi vaheline jõukatsumine ratsutamises.

Eelmisel aastal üle 12 aasta taas toimunud suurvõistlus tõi Eestile medalitesaju takistussõidus.

Avasõidu (130 cm) ja Balti Karikas 2000 (140 cm) individuaalse auhinna võitis Rein Pill Midtjutandil. Simultani ja jokkeriga sõidus (130 cm) oli parim Gunnar Klettenberg (hobused vastavalt Nahodka ja Favoritas). Noorhobuste võistluse auhind kuulus Konstantsin Prohhorovile (Gazelle). Võistkondliku takistussõidu ? Nations Cup (140 cm) võitis Eesti I võistkond koosseisus R. Pill, G. Klettenberg, U, Raag ja K. Prohhorov nelja karistuspunktiga. Järgnesid Leedu 12,5 ja Läti 20 karistuspunktiga. Kavas olnud kaks koolisõitu võitis aga lätlanna Kristina Rozite Lagossil.

Tänavu on läti ja leedu sportlaste osavõtt võistlustest seotud riskiga. Kui võistlejate siinviibimise ajal kehtestatakse neis maades suu- ja sõrataudi tõttu karantiin, siis hobused üle piiri tagasi enam ei pääse. Sellest hoolimata on lätlased oma osavõtust teatanud, registreerunud on 12 võistlejat ja 16 hobust. Nende seas eelmise aasta võitja Kristine Rozite hobusel Langoss ning kuulsaim Läti takistussõitja Souli olümpiamängude päevilt Sergei ?akurov hobusel Ikars. Leedu on esindatud ühe, nende kuulsaima ratsaniku Zigmantas ?arkaga. ?arka võistleb karantiini ohu tõttu Gunnar Klettenbergi hobusel Totari ja Oliver Kruuda hobusel Nahodka.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:08
Otsi:

Ava täpsem otsing