USA tootjad ei soovi tugevat dollarit

Tõnis Oja 16. aprill 2001, 00:00

Dollari kurss langes neljapäeval, viimasel pühade-eelsel kauplemispäeval, sest oodatust suurem tarbijausaldusindeksi kukkumine viitab, et maailma suurim majandus pole veel oma põhja saavutanud.

Tugeva hoobi sai Ameerika Ühendriikide valuuta tootjatelt. USA Rahvusliku Tootjate Assotsiatsiooni president Jerry Jasinowski soovib, et rahandusminister Paul O?Neill teaks, et dollari liigne tugevus on tootjatele kahjulik, sest vähendab konkurentsivõimet Euroopas. O?Neill kordas siiski, et USA jätkab tugeva dollari poliitikat.

Enne president Bushi kabineti moodustamist spekuleeriti palju selle ümber, kas praegune rahandusminister jätkab oma eelkäija nn tugeva dollari poliitikat, sest O?Neill, kes tuli valitsusse tööstusest, ei pruugi tugevat valuutat soosida. Minister kinnitas, et uue administratsiooni dollari-poliitika ei muutu. Kuid näib, et tootjad hakkavad survet avaldama.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing