Remont segab Tartu ronge

17. aprill 2001, 08:14

Edelaraudtee veab kuni sügiseni esmaspäeviti ja neljapäeviti osaliselt oma reisijaid rongide asemel bussidega, sest Eesti Raudtee on alustanud raudtee kapitaalremonti, kirjutab Postimees.

Remonditöid tehakse Tammsalu ja Tartu vahelisel lõigul ning selle käigus puhastatakse osal lõikudel killustikku ning osal lõikudel tehakse kapitaalremonti. Eesti Raudtee kommunikatsioonidirektori Andrus Kuusmanni sõnul lähevad tööd kokku maksma ligi 40 miljonit krooni.

Kuusmanni sõnul tehakse korda ka mitmed raudteejaamad ning erilist tähelepanu pööratakse Rakke jaamale, kus rongid takistasid pidevalt liiklust. ?Seni poolitasid rongid Rakke tihti kaheks, kuid nüüd kavatseme teedevõrgustiku pisut ümber korraldada, et pidevalt oleks võimalik üle rongitee sõita,? rääkis Kuusmann.

Killustiku puhastamine tähendab Kuusmanni sõnul seda, et rööpad tõstetakse pinnaselt üles ning seejärel võetakse sealt ebakvaliteetne killustik ära ja asendatakse uuega. Selle käigus keevitatakse omavahel kokku ka rööbaste otsad, mistõttu kaob rongidele iseloomulik mürin.

Edelaraudtee reisijateveo teenistuse direktori Kalvi Pukka sõnul muudavad remonditööd reisijate elu siiski pisut ebamugavamaks, sest vähemalt septembrini tuleb neil Tartust Tamsallu ja vastupidi sõita bussiga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing