Intel vedas kohaliku börsi üles

Raivo Sormunen 19. aprill 2001, 00:00

Tehnoloogiagigandi Intel esimese kvartali loodetust veidi parem kasum vallandas eile eesotsas Euroopa tehnoloogiasektori aktsiatega kiire tõusu, mille mõjust ei jäänud kõrvale ka Tallinna väärtpaberibörs.

Investorite seas levib üha enam arvamus, et kuigi jahtunud USA majanduses tegutsevate firmade olukord on kehv, on põhi ületatud ja kõik halb ja kole hindadesse arvestatud.

Päevaga 4,3 tõusu läbinud Eesti Telekomi aktsia tõusis eile 73,50 kroonini ehk kõrgeima tasemeni pärast veebruari lõppu. Vähem kui 2 nädalaga ülesminekut juba 13,5. Lisaks mõjudele välisturgudelt ootavad firma aktsionärid endiselt ka lokaalset dividendimakse uudist, mis võib tulla umbes 6 krooni aktsia kohta.

Hansapanga aktsia oli eile üks mannetumaid, liikudes üles vaid 0,4 137 krooni tasemeni. Viimaste päevadega on ära kukkunud ka Hansapanga aktsia käive, jäädes eile alla näitaks isegi Normale. Maaklerite sõnul on madala käibe taga ärakukkunud välishuvi.

Märksa paremini läkski täna oma esimese kvartali tulemused avaldaval Norma aktsial, mis rühkis eile üles 2,8, tasemeni 51,40 krooni.

Tublilt esines ka Saku Õlletehase aktsia, tugevnedes 3,9 ja tõustes peaaegu kõigi aegade rekordini 67,50 kroonil. Saku aktsia tõusu ja suurenenud käibe taga oli peaasjalikult see, et eile sulgus aktsionäride nimekiri, kes saavad firmalt eelmise aasta tulemuste eest dividende. Täna võib oodata seetõttu aktsia ca 10 kukkumist.

Kuid tervikuna peaks turg näitama tänu USA keskpanga eileõhtusele ootamatule intressikärpele ja eufooria puhkemisele maailma aktsiaturgudel vaid heast küljest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:23
Otsi:

Ava täpsem otsing