Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Infomelton nõuab kõrget hinda

Tiit Efert 20. aprill 2001, 00:00

OÜ Infomeltoni juhataja Andres Allikase sõnul müüb firma tooteid, mille eest võib kõrgemat hinda küsida. Allikas peab oma tugevaks küljeks kompleksset teenust: espresso kohvi ja kohvimasinate maaletoomist ning nende ülesseadmist ja hooldamist. Tema andmetel ei paku Eestis keegi teine sellist täisteenust: ?Üks müüb kohvi, teine masinaid.?

Kolm aastat Infomeltoni teenuseid kasutanud Tartu kuulsaima ajaviitekoha Wilde Irish Pub OÜ juhataja Rain Eendra kinnitab, et Eestis leidub firmasid, kelle tooted on Infomeltoni omadest odavamad. ?Alati ei saa raha vaadata, oleme üritanud ka odavamalt teenust pakkuvate firmadega, kuid asi on soiku jäänud. Infomeltoni puhul on tõepoolset kõrgem hind õigustatud,? räägib Eendra. Kõige odavam variant oleks osta Araabika kohvi, mis maksab umbes 100 krooni kilo, ja mõnekümnekroonine kohviautomaat ja loota, et kliendid jäävad rahule. Infomeltoni kohvi kilo hind on üle 200 krooni.

Andres Allikase sõnul püüab Infomelton kliente hoida ka müügijärgse hooldusega. ?Infomelton ei jaga garantiitemplitega pabereid. Meie ei jäta klienti kunagi oma hädadega üksi, aitame teda vaatamata sellele, kas tal on see garantiikiri või ei ole,? ütleb Allikas.

Infomeltonil ei ole Allikase väitel probleeme tööjõu voolavusega. Firma püüab oma töötajaid motiveerida head tööd vääriva palgaga ja arenguperspektiiviga. ?Iga töötaja peab nägema, et firma areneb. Aasta möödudes saab ta oma nahal tunda, et firmas on asjad paremini kui enne,? räägib Allikas. Töötajad peavad saama kõik tööks vajalikud tingimused ja vahendid.

Samuti motiveerib Infomelton oma töötajaid koolitusvõimalusega tarnijate juures ?veitsis ja Itaalias.

?Meil on väike ja kompaktne kollektiiv, kus puuduvad kohustuslikud formaalsed suhted juhtide ja alluvate vahel, kõik saavad kõigiga normaalselt suhelda,? kirjeldab Allikas.

Uusi töötajaid on leitud internetis tegutsevate personalifirmade vahendusel.

Töötajaid küll koolitatakse, kuid juhtkond ise pole ajanappuse tõttu end veel täiendavalt harida jõudnud, seevastu on aga tõsiselt kaalunud Mecuri juhtimiskoolitust.

Infomelton ei kuulu ühessegi ettevõtlusliitu, sest vajadus selle järele puudub. ?Lihtsalt kuulumise pärast ei ole ju mõtet liikmemaksu maksta,? sõnab Allikas.

Allikase sõnul alustas Infomelton 1995. aastal espresso kohvi ja masinate maaletoomisega, sest selles vallas oldi esimesed. ?Ei tahtnud teha ehitusfirmat, sest neid oli juba siis palju,? märgib Allikas.

Tema sõnul oli algus raske, sest pankadest oli võimatu laenu saada. ?Nüüd kui me seda enam nii väga ei vajagi, pole laenusaamine mingi probleem,? lausub Allikas, kes 1997. aastal kasutas aktiivselt Hansaliisingu teenuseid kaupade müümisel. Infomeltonil oli otselepingu sõlmimise õigus. Eelmisel aastal kasutas kaubandusfirma taas Hansaliisingu abi, kui oli vaja kontoriruume välja osta.

Wilde pubi juhataja Rain Eendra hinnangul sobib Infomeltoni pakutav Lavazza kohv eestlase maitsele. See on hästi kange ja seda serveeritakse väikestes tassides. ?See on küll kallim, aga kulub vähem,? lausub Eendra. Ta lisab, et Lavazza kohv on alati stabiilselt kvaliteetne. Wilde pubi kasutab Infomeltoni poolt seadistatud täisautomaatseid masinaid, mille kohv on Eendra kinnitusel alati ühe maitsega.

Andres Allikase sõnul kasvatab Infomelton käivet nii uute klientide leidmisega kui ka olemasolevate klientide müügitulemuste parandamisega. ?Kohvi kvaliteet paraneb, kliendid õpivad seda paremini tegema,? väidab Allikas. Tema sõnul on märgata tendentsi, et espresso kohvide populaarsus noorte seas on üha kasvamas.

80 protsenti Infomeltoni kohviklientidest on restoranid, baarid ja kohvikud. Kohvimasinate kliendid jagunevad 75 protsendi ulatuses restoranide ja ülejäänud kontorite vahel. Infomeltoni pakutavad kohvimasinad on kolme tüüpi: suurtele ja väikestele baaridele ning büroodele. Kuigi lõviosa klientidest on Tallinnas, leidub firmal neid ka Tartus, Kuressaares ja Rakveres.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:24
Otsi:

Ava täpsem otsing