Nokia üllatab oma kindlusega

20. aprill 2001, 00:00

Erinevalt paljudest börsifirmadest püüab Nokia suurele konkurentsile ja majanduskliima jahtumisele vaatamata oma esimese kvartali kasumiprognoosi täna täis teha. Nokia enda prognooside kohaselt peaks firma teenima esimeses kvartalis aktsia kohta kasumit 0,19 eurot.

Ettevõte üritab oma kasumirentaablust hoida üleval hoolimata sellest, et firma peamise ekspordituru USA majanduskliima on tugevalt jahtunud. Nokia tugevus on üllatav. Tema kaks konkurenti Motorola ja Ericsson on sel aastal jõudnud juba pidevalt oma väljavaateid kärpida, kuid Nokia juhtkond on tugev ja endas kindel. Müügikasvu kiirest langusest hoolimata ollakse kindlad, et suudetakse kulude kokkuhoiu arvelt oma prognoositud kasum täis teha. Vaatamata sellisele julgele hoiakule on analüütikud mõnevõrra skeptilisemad ja prognoosivad ettevõttele sendi võrra väiksemat (0,18eurost) kvartalikasumit aktsia kohta.

Kuigi täna ilmuvad alles esimese kvartali tulemused, mõjutavad aktsia edasist liikumist juba teise kvartali prognoosid. Enim erutavad küsimused on: kas Nokia käibekasv jätkub teises kvartalis ning kas ta suudab oma kõrget kasumirentaablust hoida.

Kui jah, võib Nokia aktsia tõusupotentsiaal olla küllaltki hea.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing