Riia autonäitus pakub uudiseid

Tõnu Tramm 20. aprill 2001, 00:00

Riia Kipsala näitusehallis kolmapäeval külastajatele avatud rahvusvaheline autonäitus Auto 2001 on tänavu Baltimaade suurim. On ju Riia näitus tänavu rahvusvahelise automüüjate organisatsiooni OICA kalendrisse mahutatud.

Riia näitusel on kohal isegi selliseid mudeleid, mida pole rahvusvahelisele pressile näidatud. Näiteks Renault? ja Opeli koostöös valminud väikekaubikut Opel Vivaro esitletakse ajakirjanikele alles paari nädala pärast Kopenhaagenis, Riias saab seda sõidukit aga iga autohuviline vaadata.

Mõistagi pole Vivaro ainus, mida eestlaste silmad veel näinud pole. Näitusel on selliseid mudeleid oma kümmekond. Seda küll suuresti selle tõttu, et meie Motorex on OICA kalendris alles tuleval aastal, mistõttu meie näitusele suuri uudiseid ei jõudnud. Igatahes on lisaks Opelile pakkuda uudiseid ka Jaguaril, Hondal, Hyundail, Suzukil, Peugeot?l ja Venemaa autotööstusel.

Alles äsja Genfis maailmale esitletud Peugeot? väike-keskklassi auto tõotab kujuneda suureks müügihitiks kõikides Balti riikides. Esimest korda sai seda siinmail näha paari nädala eest Vilniuses, nüüd Riias.

Honda 5ukselist Civicut oodatakse Eestisse juba ammu, oma silmaga pole teda aga veel keegi näinud. Kel huvi, võib minna seda Lätti vaatama.

Ladina-Ameerikas väga kuum kaup, Volga 3111, mille kapoti all 2,5-liitrine ja 155hj mootor. On lootust, et seda autot hakkab tunnistama ka Eesti autoregister.

Opeli väikekaubik Vivari on näituse uusim mudel. Seda pole isegi maailma pressile veel esitletud, Lätis saab seda aga igaüks vaadata.

I?evski nelikveoline 2126 4x4 on tõeline vaatamisväärsus. Auto on Niva mootori ja käiguosaga, tavalisi 2126 toodetakse ka Moskvit?i mootoriga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:24
Otsi:

Ava täpsem otsing