Parimate metsateadmistega koolinoored saavad auhindu

Inno Tähismaa 20. aprill 2001, 11:55

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) Sagadi koolituskeskuses premeeritakse homme 30 koolinoort, kes olid edukamad metsanädala puhul internetis korraldatud metsandusteadmiste võistlusel, teatas RMK pressiesindaja.

Riigimetsa majandaja RMK korraldas metsanädala ürituste raames koos Metsanoorte Ühenduse ja noorte loodusmajaga Telo Eesti koolidele interneti vahendusel metsandusteadmiste viktoriini, milles osales ligi 200 kooli peaaegu kõikidest Eesti maakondadest. 30 paremat vastajat kutsus RMK Sagadi mõisa, kus täna toimub metsakonverents, homme aga tehakse viktoriinivõitjatega retk metsa. Üritus lõppeb auhindade piduliku kätteandmisega Sagadi mõisa härrastemajas.

Metsandusviktoriini põhirõhk oli praktilistel metsandusteadmistel, aga vastusi tuli anda ka metsa elustiku ja looduskaitse teemadel. Enamik küsimusi olid esitatud pildiliselt. Ilmnes, et koolinoored tunnevad võrdlemisi hästi metsatehnikat ja puuliike. Raskemateks osutusid küsimused metsa alustaimestiku ja ulukijälgede kohta.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille ülesannete hulka kuulub riigimetsa majandamine, loodusturismi korraldamine ning loodushariduse andmine.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing