Ericsson peab Sony tingimused vastu võtma

25. aprill 2001, 10:40

Mobiiltelefonide vallas ebaõnnestumise eest tuleb Rootsi Ericssonil maksta ränka hinda, sest Jaapani Sonyga liitumisläbirääkimistel tuleb rootslastel, müts pihus, tingimused vastu võtta, kirjutab analüütik Benny Svensson ajalehes Dagens Industri.

Praegu on Ericssoni börsiväärtus madalseisus, Sony väärtus ja eelkõige kaubamärk kõrgseisus. Kui läbirääkimised oleksid toimunud 1997, kui Ericsson oli maailma suurim nii mobiiltelefonide kui ?süsteemide alal, oleksid need kulgenud Ericssoni dikteerimisel, nüüd on asi vastupidi. Seetõttu saab Ericsson, kes paneb uude ühisfirmasse umbes 80-90% ressurssidest, ainult võrdse osaluse.

Sony on oma mobiiltelefonidega suutnud turu hõivata üksnes Jaapanis, mujal maailmas on ta üsna tundmatu. Samas on ta võitnud ülemaailmse kuulsuse elektrooniliste tarbekaupade tootjana.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing