Koondamistasu tuleb maksta jupiti

26. aprill 2001, 00:00

Ametiühingud, tööandjad ja valitsus kooskõlastavad tuliste vaidluste käigus uut töölepinguseadust. Äripäev tuletab meelde ühte vana ettepanekut, mis meie hinnangul tuleks uude töölepinguseadusesse sisse kirjutada. Mõistlik on hakata koondamistasu maksma ühe kuu kaupa ja seda ka tingimusel, et kui koondatu leiab uue töökoha, siis tuleks koondamistasu maksmine üldse lõpetada.

Kui on leitud uus töökoht, siis on ebaõiglane sundida endist tööandjat koondamishüvitist maksma. Ettevõte võiks säästetud raha kulutada allesjäänud töötajate koolitusele, et ka nendel oleks koondamise puhul kerge uut tööd leida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing