Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Börsiülevaade: turg majandustulemusi analüüsimas

30. aprill 2001, 10:00

Eelmise töönädala lõpus USA poolt välja hõigatud 2%ne majanduskasv esimeses kvartalis ületas tunduvalt analüütikute lootusi ja tõstis turgudel optimismi, et paari järgneva kvartali jooksul peaks ettevõtete majandusolukord paremaks muutuma. Positiivne tendents turgudel võiks kaanduda ka kohalikule börsile.

Kui eelmise nädala keskel domineeris kohalikul börsil peamiselt Eesti Telekom <GR#EE.ETL> oma 5,50 krooni suure dividendiuudise ja majandustulemustega, siis reedel oli teenitult tähelepanu koondunud Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia ümber. Oma kvartalitulemused avaldanud ettevõtte aktsia päevakäive küündis reedel üle 16 mln krooni.

See aga ei peatanud suurte summade liikumast ka muudesse aktsiatesse. Eesti Telekomi üle 7 mln kroonine ja Pro Kapitali <GR#EE.PRO> 5 mln kroonine päevakäive rebisid börsipäeva kogukäibe harvanähtava 30 mln kroonini.

Turu lootusi ületanud Hansapanga 410 mln kroonine puhaskasum vedas panga aktsia päeva lõpuks 140 kroonini ehk pool krooni kõrgemale eelmisest sulgemishinnast.

Tugevalt jätkati kauplemist Pro Kapitali aktsiatega, mille hind tõusis pärast neljapäevast suurt kukkumist reedel 2,7%, 47,50 kroonini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing