Eurointresside alanemist pole loota

Tõnis Oja 02. mai 2001, 00:00

Lootused, et Euroopa Keskpank alandab lähiajal baasintressi, kahanesid esmaspäeval taas, sest inflatsiooniline surve rahaliidu liikmesriikides on endiselt suur. Rahapakkumine M3 kasvas märtsis 5 protsenti võrreldes veebruarikuise 4,7 ja Keskpanga poolt ülempiiriks seatud 4,5 protsendiga. Rahapakkumine on üks olulisimaid näitajaid, mida Keskpank jälgib, hindamaks inflatsioonilist survet ühisraha regioonis.

Teine oluline indikaator, mis peegeldab inflatsiooni, tarbijahinnaindeks, on ülalpool Keskpanga kehtestatud ülempiiri juba kümnendat kuud.

Seitsme juhtiva tööstusriigi (G7) rahandusministrid ja keskpankurid hoidsid nädalavahetusel toimunud kohtumisel euro suhtes suu lukus. Poliitikud märkisid, et Euroopa peab majanduskasvu ergutama finantsturgude dereguleerimise, tööseadustiku liberaliseerimise ning maksukoormuse alandamise abil.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:26
Otsi:

Ava täpsem otsing