Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Hansapank ülespoole tiksumas

Raivo Sormunen 03. mai 2001, 00:00

Viimastel börsipäevadel aktsiaturule voolanud suuremate summade ja kõrgendatud tähelepanu järelmõjud kandusid ka eilsesse börsipäeva Tallinnas. Ligi paarikümne miljoni kroonise päevakäibe juures domineerisid kergelt kallinevad aktsiad ning võrreldes eelnevate päevadega olid turul aktiivsemad just väikeinvestorid.

Hästi läks eile Hansapanga aktsial, mis 6,6 mln kroonise käibe juures tugevnes 1,1%, 142,50 kroonini ehk taseme alla, kus aktsia pendeldas viimati veebruari keskel, kui teatati panga suuromaniku Swedbanka ja Ühispanga omaniku SEBi liitumisotsusest. Veel tasub mainida, et aktsia liigub maagilise 145 krooni all, millest kõrgemal pole aktsia sulgunud pärast 1998. aasta jaanuari.

Hansapanga aktsiat toetavale esimese kvartali heale majandustulemustele tuli eile lisa reitinguagentuurilt Moody?s, kes teatas, et seoses pankade finantstugevuse reitinguskaala laienemisega tõusis Hansapanga reiting ühe astme võrra.

Tehingute arvult oli konkurentsitult aktiivseim Eesti Telekomi aktsia, näidates päeva jooksul väikest odavnemist ning sulgudes 77,50 kroonil ehk 0,3% üleeilsest madalamal. Erinevalt Hansapangast, kus maaklerite sõnul olid väikeaktsionärid ostupoolel, huvitas Eesti Telekomi aktsionäre rohkem aktsiate müümine. Euroopa telekomisektoris oli kerge langustrend eile valdav.

Harvanähtavalt suure käibega üllatas Tallinna Kaubamaja aktsia, sulgudes 70 kroonil ehk 2,8% miinuses. Vaatamata statistilisele odavnemisele näitas suur plokktehing ja hinnanoteeringute kokkutõmbumine siiski rohkem ostuhuvi aktsia vastu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing