EPL: marketid suruvad turud alla

03. mai 2001, 08:19

Kui hinnata Eesti arengut jaekaubanduse arengu järgi, läheb suurel osal meist hästi. Aina uusi hiigelsuuri kaubanduskeskusi poleks mõtet ehitada inimeste pärast, kes peale leiva ja piima midagi muud osta ei jõua, kirjutab Eesti Päevaleht tänases juhtkirjas.

Võimalik muidugi, et kauplusekettide omanikud on sattunud suurusehullustusse nagu uhkeid büroohooneid ehitanud pankurid 3-4 aasta eest. Aga asjaolu, et uue kaubanduskeskuse rajamisest ? Lasnamäe elanikele ? mõtleb ka seni väga osava kombinaatorina silma paistnud Ernesto Preatoni, räägib selle poolt, et päris pilvedes Eesti kaupmehed veel ei hõlju.

Lisaks tarbimise kasvule loodab Preatoni ilmselt ka oma oskusele kaubandust konkurentidest paremini organiseerida. Kristiine Keskus on ju väga rahvarohke ja rahva seas armastatud. Ent seda, millised Eesti kaubanduskeskused või kas üldse peavad kasvavas konkurentsis konkurentidele alla andma, on praegu veel vara öelda.

Turgude osatähtsus jaekaubanduses väheneb, turge asendavad supermarketid aga on ausamad maksumaksjad kui turukaubitsejad. Piraatkaupa seal samuti ei müüda.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing