Hansapank üles, Telekom alla

Raivo Sormunen 04. mai 2001, 00:00

Eile oli Tallinna väärtpaberibörsil kindla suunata stabiilne kauplemispäev. Koos võlakirjade ja vabaturuga muutusid sulgemishinnad vaid viiel väärtpaberil.

Tasapisi jätkas ülestiksumist Hansapanga aktsia, mis tugevnes 8,5 mln kroonise käibe juures 143 kroonini ehk 0,35.

Kaur Elviste Trigon Marketsist ütles Äripäevale, et turg on Hansapanga uudised hästi vastu võtnud ning hetkel pole veel märke, et huvi aktsia vastu oleks vaibumas. Muuhulgas annavad aktsiale jõudu nii välisturgude positiivne liikumine kui ka panga fundamentaalne odavus.

Kõige aktiivseimalt tehti eile taas tehinguid Eesti Telekomi aktsiaga. Kahjuks kujunes aga aktsiast eilne peksupoiss, aktsia odavnes ligi 2 ning sulgus 76 kroonil.

Seoses hiljutiste kiirete ülessööstmiste ja taas esilekerkinud hirmudega, et ettevõtete olukord ei pruugi lähiajal paraneda, langes telekomisektor eile Euroopa turgudel keskmiselt 3. Samad tegurid võivad väikse surve all hoida ka meie Telekomi.

Kaur Elviste sõnas, et Eesti Telekomi spetsiifilised uudised, nagu suured dividendid ja aktsiate tagasiost, võiks aktsiale hetkel isegi rohkem mõju avaldada kui välisturgude liikumine. See annab aga alust uskuda, et lähiajal võiks aktsiahind aktsiate avaliku emissiooni (85 kroonini) tasemeni isegi välja trügida.

Investeerimispanga Suprema maakler Sten Sumberg ütles uudisteagentuurile Reuters, et kuigi väike müügisurve Eesti Telekomi aktsiale võib paari päeva jooksul jätkuda, ei saa pärast esimese kvartali tulemusi aktsiale siiski väga dramaatilist langust prognoosida.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing