Fedilt oodatakse taas intresside langetamist

Tõnis Oja 15. mai 2001, 00:00

Analüütikud ootavad peaaegu üksmeelselt, et USA Föderaalreserv langetab täna toimuval Vabaturu Komitee istungil baasintressi poole protsendipunkti võrra 4,0 protsendini. Ootused, et USA keskpank suudab oma agressiivse intressipoliitikaga maailma suurima majanduse langusest päästa, on kergitanud dollari kursi peaaegu 18 krooni tasemeni. Tegelikult ollakse veelgi optimistlikumad. Analüütikute arvates on võimalik ka stsenaarium, et pärast tänast intresside langetamist (mis teeks poole aastaga kokku 3,0 protsendipunkti) hakkab USA majandus taas Euroopa või Jaapani majandusest kiiremini kasvama.

USA keskpank on baasintresse alandanud sel aastal juba neljal korral kokku 2,0 protsendipunkti võrra. Dollar on tugevnenud peamiste valuutade suhtes aasta algusest 8%.

Tegelikult on kommertspangad dollari müügikursi tõstnud juba ülalpoole 18 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing