Datel tutvustab Soome suurfirmadele Eesti IT-alast oskusteavet

15. mai 2001, 10:05

AS Datel tutvustab täna Helsingi kontaktüritusel Soome juhtivatele firmadele eesotsas Nokia, Sonera ja Elisa Communikation"iga oma oskusteavet ruumi-ja kaardiinfo sidumisest tehniliste rakenduste kaudu andmebaasides, teatas firma esindaja.

Software Engineering Center SEC Oy eestvedamisel toimub täna Helsingis Balti
riikide tarkvarafirmade ühine kontaktpäev eesmärgiga tutvustada lätlaste,
leedulaste ja eestlaste praktilisi kogemusi IT vallas ning leida baltlastele
kliente Soome juhtivate ettevõtete seast.

'Datel on kutsutud tutvustama oma oskusi ruumi-ja protsessiinfo integreerimisel,' lausus ASi Datel tarkvarasüsteemide osakonna juhataja Villem Alango. 'Lahtiseletatult on meil olemas kompetents luua unikaalseid kaardiga seotud juhtimise ja teeninduse infosüsteeme, mille üheks näiteks on Riigi Maa-Ameti infosüsteem.'

Alango sõnul on käesolev üritus esimesi konkreetseid samme Balti tarkvaraalase koostöö ja tarkvara ekspordi arenguprogrammi raames. 'Meie eesmärk on leida oma unikaalsele oskusteabele konkreetset ärilist rakendust Põhjamaades, kus info Eesti ja teiste Balti riikide infotehnoloogiafirmade innovatiivsete ja kvaliteetsete lahenduste osas on juba ammu levimas,' märkis Alango.

Kokku on Balti riikidest Helsingisse kutsutud 7 firmat.

AS Datel on 1990 loodud IT firma. Dateli käive ulatus 2000.a 82,3 miljoni kroonini, ettevõte annab tööd 80 inimesele. Muude tööde kõrval on Datel oma senise tegevuse käigus loonud ka mitmete Eesti Vabariigi põhiregistrite tarkvara.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing