Deklareeritud tulu tuleb hakata avalikustama

16. mai 2001, 00:00

Idee puudused ületavad kindlasti selle positiivse mõju. Milles peitub siis maksukogumise uuendus? Pealekaebamise ergutamises. Ainult naabri peale kaebamine on süsteemis täna puudu. Kõik muu on juba olemas. On kohtusüsteem ja maksuamet, loomisel on maksupolitsei. Tulumaks kohustatakse kinni pidama tulu väljamaksmisel. On tuludeklaratsioonid, neid kontrollitakse kuni seitse aastat tagantjärele ja võrreldakse maksumaksjate andmeid. Pole põhjust, miks maksuamet ei võiks maksumaksjat praegu tähelepanu alla võtta, kui kahtlusi tekib ja jõudu jagub. (ÄP 26.09.2000)

Olen jätkuvalt seisukohal, et kõigi inimeste tulud tuleb avalikustada. Selles valguses on päris hea, et avalikus sektoris töötavate kõrgete riigiametnike palgad on juba avalikud. Oleks aga õiglane, kui ametnike palkade kõrval oleks avalikud ka erasfääris tegutsevate tippjuhtide palgad. See looks inimesele väga selge ja võrreldava pildi, et mis ühiskonnas toimub. (ÄP 04.04.2001)

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing