Kas on oodata ?musta teispäeva??

16. mai 2001, 00:00

Viimastel nädalatel toimunud peadpööritavat aktsiahindade tõusu põhjendavad väärtpaberispetsialistid nii psühholoogilise buumiga, mille korral omandatakse aktsiaid ilma ettevõtet analüüsimata, kui ka firmade kiire arenguga. ?Psühholoogilisest buumist sõltub, kui kõrgele aktsiahinnad tõusevad. Seetõttu ei jää aktsiate hinnad pikemas perspektiivis püsima,? ennustab Hansa Investeeringute juht Joakim Helenius. ?Langust näeme siis, kui hinnad tõuseksid veel poole võrra ? sel juhul langeksid aktsiahinnad järsult, ütles Helenius.

Hetkeseis: ÄP indeks oli tol päeval 316 punkti lähedal. Ja see oli alles buumi algus. Tallina börsi must päev oli neljapäev augustis 1997. Selle päevani jõudis aga ÄP indeks tõusta peaaegu 1500 punktini. (1474). Viimastel päevadel kõigub ta 450-470 punkti mail.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing