Starmani turuvallutust Tartus pärsib kaks kohtuvaidlust

16. mai 2001, 08:50

Sideamet ei luba Starmani sõsarfirmat Taevatuli Tartu kaabeltelevisiooniturule enne, kui kohus on teinud otsuse, kas Taevatule kuulutamine konkursi võitjaks oli seaduslik, kirjutab Tartu Postimees.

Praegu Tartu kaabliturgu valitsev Tele2 tütarfirma Levi Kaabel vaidlustas talvel Tallinna halduskohtus OÜ Taevatule õiguse osaleda Tartu kaablilubade konkursil, sest läinud aastal, kui konkurss algas, oli Starmani üks omanikke Eesti Telefoni suuraktsionär Telia.

Kaabelleviseaduse järgi poleks telefonimonopolistiga äriliselt seotud ettevõtet tohtinud konkursile lubada. 8. märtsil otsustas halduskohus jätta Tele2 hagi rahuldamata, kuid firma kaebas otsuse edasi Tallinna ringkonnakohtusse, kes arutab apellatsiooni 19. juunil.

Vaatamata Levi Kaabli algatatud kohtulahingule kuulutas sideamet vastavalt kaabelleviseadusele kaks kuud tagasi Tartu kaablikonkursi võitjaks Taevatule. Seepeale esitas Levi Kaabel Tallinna halduskohtule uue avalduse, milles vaidlustas sideameti otsuse.

Aprilli alguses peatas Tallinna halduskohus võrguloa väljaandmise Taevatulele kuni uue avalduse läbivaatamiseni ning uue otsuse jõustumiseni. Halduskohus peab Levi Kaabli avalduse alusel istungi 7. juunil.

Sideameti pressiesindaja Marge Ensling konstateeris, et sideamet ei saa juba mullu suvel välja kuulutatud Tartu kaabel-TV võrgulubade konkurssi praegu kuidagi lõpule viia.
?OÜ Taevatule võrguluba on küll kinnitatud, kuid et asjad on kohtus ja protsess on peatatud, ei saa sideamet selles olukorras midagi teha,? tõdes Ensling. ?Sideamet ei viivita loa väljaandmisega.?

Starman Kaabeltelevisiooni ASi tegevdirektor Peeter Kern on kinnitanud, et firma kavatseb investeerida hiljemalt järgmise aasta lõpuks Tartu kaablivõrgu ehitusse ligi 30 miljonit krooni.

2004. aasta märtsi lõpuks plaanib Starman ehitada valmis kogu Tartut katva kaablivõrgu, mis ulatub 41 000 kodu ukseni. Tartu linnavalitsuse andmeil on see maksimaalne võimalik klientide hulk ülikoolilinnas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing