Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Magistr ning Badtrans ründasid Eestit ja maailma

ÄP 17. mai 2001, 00:00

Sel ajal, kui maailm vaevleb uute ja aina hirmsamate võrguviirustega, laastavad Eestis arvuteid sama järjekindlalt ka vanad ja tuntud tegijad. Kuid vaatamata sellele viirusetõrjujate müük aprillis vähenes ja seda ta teeb ka algavatel suvekuudel. Aprillis jätkas Eestis Baltic Computer Systemsi tootejuhi Andrus Koka andmetel aktiivset levikut viirus Magistr, nakatumisi oli hinnanguliselt sajas asutuses. Teine laialt levinud viiruseliik on Hybris, eriti selle vorm Lumivalguke. ?Hybrise näotu iseärasus on saatja varjamine, mille tõttu on raske nakatajat hoiatada,? ütles Koka. Iga-aastane kurb T?ernobõli tähtpäeva tähistamine arvutimaailmas CIH viiruse aktiveerumisega on aga õnneks taandumas, hinnanguliselt alla 10 asutuse arvutid jäid sel aastal vana viiruse tõttu andmeteta, osa hävinud infost õnnestus spetsialistidel taastada.

Maailmas ehmatas kasutajaid aprillis levinud Badtrans, mis on ussviirus ja saadetakse ohvrile elektronpostiga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing