Reval Hotelligrupp juhindub uuendustest

Ain Alvela 17. mai 2001, 00:00

Reval Hotelligrupi juhatuse esimees Tarmo Sumberg on veendunud, et hotellindus ja turism on lõputute võimaluste paradiis, paraku on Eesti turismiettevõtted praegu eelkõige huvitatud selle paradiisi rahatoovaimast osast ? Soome kaubaturistide enda juurde meelitamisest. ?Soome turist on rahatooja, mistõttu ka kõige tihedam konkurents alates laevandusest lõpetades hotellindusega käib just nende pärast,? iseloomustab Sumberg. ?Samas ? eduka turismifirma tegevuse eesmärk on kõigepealt loomulikult turistid enda juurde meelitada, aga teine eesmärk peab olema neid turiste võimalikult kaua enda juures hoida.?

Praegu on keskmine majutuse pikkus Eestimaa hotellides veidi üle ühe päeva, sest lõviosa meie turistidest moodustavad Soome ühe päeva kaubaturistid. Sumbergi hinnangul peitub siin kari turisminduse arengu teel, sest ühe turusektori domineerimine jätab teised valdkonnad unarusse. Eesti häda on ka selles, et meie rahvaürituste kõrgpunkt ja sellest tulenevalt ka turismihooaeg langeb üürikesele suveajale. Rahvast meelitavaid sündmusi on tarvis korraldada ka enne ja pärast suvist puhkusteaega.

?Uuendused on meie firma teadlik tegevus, et konkurentsis püsida,? räägib Sumberg. Heal järjel turismindus tõstab nõudlust ka teenindus- ja kaubandussektoris. Grupi lähiaastate eesmärk on saada Baltimaade suurimaks hotelliketiks. Juunis avab uksed Riia suurim hotell Reval Hotel Latvija. Järge ootab selle Vilniuse sõsar.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:07
Otsi:

Ava täpsem otsing