Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Eurorevidendid tulevad piimatööstusi kontrollima

17. mai 2001, 08:40

Ehkki Eestis on üheksa eurotunnustuse saanud piimatööstust ja piimaeksport Euroopa Liidu (EL) riikidesse üha kasvab, peavad need tööstused esimest korda läbima rahvusvahelise kontrolli, kirjutab Maaleht.

28. maist 1. juunini on kõik piimatoodangut eksportivad tööstused valmis vastu võtma Euroopa Komisjoni toidu- ja veterinaarameti inspektoreid, kes uurivad tööstuste vastavust ELi nõuetele.

Inspektorid kontrollivad ettevõtte vastavust ELi piimahügieeni direktiivile, veterinaarjärelevalve korraldust nii ettevõtte kui ka piimatootmisfarmi tasandil, samuti seadusandlust ja laboreid.

Maalehe andmetel on eurorevidentidele tehtud ettepanek külastada Põlva Piima, Rakvere Piima Annikvere jaoskonda, Rapla piimatööstust ja Laeva meiereid. Samas on komisjonil õigus vabalt valida, millisesse ettevõttesse ta sisse astub.

?Valmis peavad olema kõik eurotunnustusega tööstused,? ütles Eesti veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel. Tema sõnul on eurokomisjonidel tihti tavaks esialgseid plaane muuta.

Põlva Piima juhataja Aivar Häelmi sõnul ei peaks ükski tööstus eurokomisjoni ees hirmu tundma. ?Need euronõuded, mida peame järgima, et piimatööstus oleks konkureeriv rahvusvahelisel turul, on nii elementaarsed,? lisas ta.

Eelmisel reidil 1997. a avastasid Euroopa Komisjoni inspektorid puudusi Rapla piimatööstuses, mistõttu komisjon peatas pooleks aastaks kogu piimaekspordi Euroopasse. Rapla piimatööstusel läks aasta, enne kui taas ekspordiloa sai.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing