Tasuta internet igale Eestimaa inimesele?

18. mai 2001, 00:00

Eesti ettevõtete algatatud projekt Vaata Maailma seadis eesmärgiks heaolu ja majanduskasvu ning riigi konkurentsivõime kasvatamise nimel keskenduda interneti kasutajaskonna suurendamisele. Internet kui heaolu, konkurentsivõime ning kasvu vedur tuleb kättesaadavaks teha kõigile, kuulutades ja käsitledes teda avaliku hüvena, arvutite ja interneti kasutamisoskust ehk digitaalset kirjaoskust aga üldkehtiva normina.
Eesti Päevaleht 17.05.2001

Internetiühendus võiks olla Eestis põhiseaduslikult garanteeritud põhiõigus nagu õigus kasutada teid ja tänavaid. Internetifirmad pakuvad tasuta sissehelistamist, kuid kohaliku kõne tasu tuleb Eesti Telefonile ikka maksta. Eestlased on kuus telefoni teel internetis ca 50 mln minutit, makstes ET-le selle eest ca 10 mln kr. Kui internet oleks tasuta, kasutataks seda ilmselt rohkem.
Äripäev 23.02.2000

Ükski vahend, sh internet, ei ole asi iseeneses ning absoluutselt kõiki probleeme lahendav imerohi. Lihtsalt tuima jõuga kõigi inimeste internetti sundimine ei toimi, kuna siis kaob ära selgelt nähtav põhjuslik seos. Pigem peaks riik tegema kõik, et interneti kasutamine oleks tema kodanikule nähtavalt kasulik. Siis saab igaüks ise otsustada.
Äripäev 23.02.2000

Paratamatult peaks riik pakkuma nii vaba võrguteenuse kui tarkvara ühiskonna asjade ajamiseks. Kuid vaja pole sissehelistamisteenust, vaid riiklikult ja teedeehitusega samadel alustel üles ehitatud uut kaablivõrku, mis tagaks piisavalt kiire universaalse data-ühenduse. Selle peale võiks kinni panna saatekeskused ja minna üle interaktiivse digitaalse televisiooni ajastusse.
Äripäev 23.02.2000

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing