Allveelaeva Kursk tõstab 50 mln USD eest üles Hollandi firma

18. mai 2001, 14:31

Täna kirjutati Moskvas alla allveelaeva Kursk ülestõstmise lepingule, üheks lepingupooleks oli Hollandi firma Mammoet Transport BV.

Ajalehe Kommersant teatel nõustusid hollandlased tööd tegema ilma ettemaksuta, samuti lubasid nad, et ei esita võimalike ebaõnnestumiste korral mingeid kahjunõudeid. Lepingu mahuks nimetas ajaleht 50 miljonit USA dollarit.

Eile loobus Venemaa ametlikult selle konsortsiumi teenetest, kuhu kuulusid USA firma Halliburton Norra tütarfirma koos kahe Hollandi firmaga. Väidetavalt nõudis konsortsium tööde ettemaksu ning hindas tööde väärtust 70 miljoni USA dollarini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing