Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Jaapani Pank paiskab turule rohkem jeene

Tõnis Oja 21. mai 2001, 00:00

Jeeni kurss tegi reedel läbi viimase kuu suurima kukkumise, kuna Jaapani keskpank teatas, et laiendab valitsuse võlakirjade nomenklatuuri, mida keskpank ostab rahaturu likviidsuse suurendamiseks. Jaapani Pank teatas, et lisaks praegu ostetavatele 10- ja 20aastase kustutamistähtajaga võlakirjadele hakatakse ostma ka kahe-, nelja-, viie- ja kuueaastase kustutamistähtajaga valitsuse võlakirju.

Sisuliselt tähendab see seda, et Jaapani keskpank paiskab turule senisest suurema hulga jeene. Nii nagu muu kauba, nii ka raha väärtus langeb sedavõrd, mida suurem on pakkumine. Jeeni kurss on viimastel nädalatel kerkinud, sest investorid olid optimistlikud saareriigi uue valitsuse suutlikkuse suhtes viia riik välja juba kümmekond aastat kestnud surutisest. Keskpanga reedene teade peatas jeeni senise kursitõususu. Samas on selge, et üleöö uusi võlakirju ostma ei hakata.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:31
Otsi:

Ava täpsem otsing