Eksportööridele tuleb häid uudiseid

22. mai 2001, 00:00

Ekspordihinnad on kaks kuud järjest tublisti tõusnud. Märtsis oli tõus aasta baasil 17,5% ja aprillis isegi 42,4%. See näitab, et kaup, mida Eesti eksportöörid välja veavad, on muutunud kallimaks, kvaliteetsemaks, väärtuslikumaks. Kui siseturul on hinnatõus üldjuhul negatiivne nähtus, siis kallim müük välisturul on puhas raha (raaka raha, nagu ütlevad soomlased). Paljalt valuutakurssidest nii suurt vahet ei tule. Võimalik, et allhanke osatähtsus, mis annab vähe lisaväärtust, hakkab langema lõpptoodangu kasuks. Positiivne hinnatõus kajastub kindlasti aprilli ekspordimahtude kasvus.

Positiivne on seegi, et sisseostetav import on aastaga kallinenud vaid 2,0%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing